Melek Yılmaz

Melek Yılmaz, Tango Dancer and Assistant

Melek Yılmaz

Dansçı, Asistan

1994’te İzmir’de doğdu, ilkokul ve lise yıllarını bu şehirde geçirdi. 2020 yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından üniversite yıllarında da aktif bir şekilde içinde yer aldığı Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü’nde (BÜFK) dans eğitmeni olarak çalışmalarına devam etti. Pandemi döneminde bir süre gölge öğretmen olarak çalıştıktan sonra çocuklarla çalışmak istediğine karar verdi ve İstanbul Üniversitesi’nden P4C (Çocuklarla Felsefe) ve Okul Öncesi Dönemde Yabancı Dil Eğitimi alanlarında online eğitimler aldı. Sonrasında İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde verilen Cambridge Assessment English CELTA eğitimini tamamlayarak İngilizce dil eğitmeni olmaya hak kazandı. Şu anda özel bir anaokulunda İngilizce eğitmeni olarak çalışıyor.

Dansçı olma isteği üniversite yıllarında BÜFK’te dans çalışmalarına katılmasıyla başladı. Daha sonrasında performer, çalıştırıcı ve kostümcü olarak kulüpte 7 yıl boyunca aktif olarak çalıştı, 2015-2020 yılları arasında dans ve müzik gösterilerinde ve müzikli oyunlarda birçok kez sahne aldı. Burada çoğu hala Artizan kültür sanat çevresinde çalışmalar yürüten çok değerli müzisyenlerden, oyunculardan, dansçılardan ve araştırmacılardan temel müzik eğitimi, temel oyunculuk eğitimi ve dans eğitimi alma fırsatı buldu. Kulüp çalışmaları dahilinde kültürel alanda çeviri, yazı ve söyleşi çalışmaları yaptı. Bir yandan Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü (BÜKAK) ve Feminist Kadın Çevresi (FKÇ) ile çeşitli çalışmalar ve okumalar yaptı. BÜKAK, BÜO ve BÜFK’ün ortak bir çalışmasının ürünü olan “Bendeniz Kız Kardeşiniz…” isimli projede performer olarak yer aldı. Bir grup BÜFK ve Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları (BÜO) mezunları tarafından 90’lı yıllarda kurulan Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun (bugünkü adıyla Artizan kültür sanat çevresi) bir projesi olan Kardeş Türküler ile 25. yıl ve 1 Eylül Dünya Barış Günü (2018) konserlerinde dansçı olarak sahne aldı.

Tangoyla tanışması ise sevgili annesi Nejla Yılmaz’ın kendisini 2021 yazında Caminito Art ile tanıştırması ile oldu. Burada Mehmet Sinan Özdemir, Dilşad Kolik Özdemir ve İlkan Aydın’dan dersler aldı. Tango müziğini kültürel bir çalışma alanı olarak ele alan Aren Leon’la sohbet etme fırsatı buldu ve Tango Kültürü hakkında okumalar yapmaya başladı. Şu anda Caminito Art ekibinde asistan öğrenci olarak yer alıyor.